logo

 

Nu op uw radio

Luister online

Weer

 

Adverteerder in de kijker

 


       


KFC Diest speelt 2-2 gelijk tegen Turnhout

Speeldag: 
10 Sep 2016
Thuis ploeg: 
KFC Diest
Bezoekende ploeg: 
Turnhout
Score thuisploeg: 
2
Score bezoekers: 
2

KFC Diest begon het best met een open kans van Dumon na 6 minuten; de bezoekende doelman redde met de voet. Het doelpunt viel wel aan de overkant. Op een afstandsschot van Dillien was de Diestse doelman Corbissier kansloos, 0-1 na 18 minuten. De Warandejongens gingen dan op zoek naar de gelijkmaker. Eerst besloot Commers nog nipt naast. Maar op het half uur was het wel raak; een vrije trap van Commers verdween via de muur in doel, 1-1. Twee minuten later een mooie combinatie Vandenbroek-Commers en Benji trapte zijn tweede van de avond binnen 2-1 voor Diest halfweg.
Turnhout kwam dan offensief uit de kleedkamers en na 10 minuten kopte Dillien een voorzet binnen, 2-2 en alles te herdoen. De bezoekers hadden nadien wel het meeste balbezit, maar in de slotfase kwam Diest toch nog het dichtst bij de overwinning. De ingevallen Achnak trof de lat; Beynen schoot op de keeper een schot van Commers ging voorlangs. Maar de bal wilde er niet in. Zo bleef het 2-2 en haalt Diest 2 op 6.
Volgende week volgt opnieuw een thuiswedstrijd. Dan ontvangt Diest Esperanza Pelt in het Warandestadion. Ook dat wordt geen makkelijke opdracht, want Pelt is het seizoen begonnen met 6 op 6.