Nu op uw radio

Luister online

Weer

 

Lokaal Nieuws

​​


 

  Eén Jaar Geleden

Elke maand lees je hier een persoonlijke selectie van lokale nieuwsfeiten uit de regio Diest-Scherpheuvel van precies een jaar geleden. Vandaag terug naar ...

FEBRUARI   2016

 

Amok tijdens carnavalstoet

Tijdens de carnavalstoet door het centrum van Scherpenheuvel moest de politie een paar keren tussenkomen om enkele heethoofden te kalmeren. Tijdens een gevecht ter hoogte van danscafé 2B in de Diestsestraat werd een vrouw gewond; ze moest overgebracht worden naar het ziekenhuis in Diest.

30 km in Zichem

Het Vlaamse Gewest richtte in het centrum van Zichem een zone 30 in. Dit is de eerste fase van het project om een veiligere verkeerssituatie voor fietsers en voetgangers te bekomen op deze drukke doorgangsweg.

Nieuwe steltplaats in Tielt

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts huldigde de nieuwe busstelplaats van De Lijn aan Tielt-Statie in. De Lijn gaat zwaar investeren in nieuwe bussen.

Action winkel

De opening van de action winkel in Diest zorgt voor verkeersproblemen. De parking heeft maar 1 in en uitrit en kan de massale drukte niet aan. Auto's worden dan maar langs de weg geparkeerd wat zorgt voor gevaarlijke toestanden.

Vandalenstreken

Op de trein van Leuven naar Hasselt werd in het station van Diest door scholieren, die op weg waren om Christostomos te vieren, een rookbom in het treinstel gegooid