logo

 

Nu op uw radio

Luister online

Weer

 

Presentators

Didier Demeyere


Didier Demeyere

Didier startte zijn carrière in 1988 in West-Vlaanderen bij radio Tornado (Kortemark). In 1990 maakte hij de overstap naar radio Houtland (Koekelare), Halifax (Torhout) en later Exclusief (Brugge). Daarna volgden al snel de Contact-radio's waar hij programma deed van West-Vlaanderen tot Antwerpen. Ondertussen startte hij het C-Dance filiaal in Torhout waar hij reclame verkocht en events organiseerde.  Later ruilde hij West-Vlaanderen in voor Beringen (Benelux), Heist-op-den-Berg (Christina) en Turnhout (Noorderkemepn). Na een radiostilte kwam hij  terecht bij TrendyFM waar hij 8 jaar meehielp het station te laten groeien tot 8 frequenties.

Sinds juni 2017 doet hij programma bij Radio Diest en Radio Kompas (Diksmuide/Oostende).

Chris Geerts


Chris Geerts

Chris, afkomstig uit Bilzen, startte in 1981bij Radio Atlantis in Lummen. Andere stations waren: Noordzee Hasselt (1986), Arcan Bilzen (1988), promotie-manager bij radio Contact Vlaanderen in 2000. In 2004 werd hij programma-maker bij radio Lorali (Lummen). Sinds 2014 bij de opstart van radio Boo is hij er promotie-verantwoordelijke.

In zijn programma Moet Kunnen draait hij iedere zondagmiddag een Vlaamse klassieker van de Week en geeft interessante regionale uit-tips voor het volgende weekend.
 

Frits Van Perk


Juliaan Lauwers

Als nestor van het Radio Diest-team heeft Frits er al ruim een kwarteeuw radio-activiteit opzitten onder het motto: "Een gezicht is pas echt een gezicht als daar een glimlach op staat!".  Elke ochtend tussen 5 en 7 stuurt hij Ochtenddeemstering in de ether met vaste items de weersoevenir en het spreekwoord van de dag. Frits is ook verantwoordelijk voor de Weekend- en Weekkalender met een overzicht van de activiteiten van het verenigingsleven in onze regio.

Buiten de radio is Frits intensief bezig met toneel (KVT Diest) en fietsen.

Chris Van Opstal


Chris Cuypers

Baatte in de jaren '90 de succesvolle streekradio's Ritmo en Palermo uit. Vanaf 1998 werkte hij nationaal voor Family Radio, Radio Contact. Verkocht in 2001 zijn zenders Palermo en Ritmo aan de Contactketen en werd medewerker van radio Benelux. Was in 2004 mede-oprichter van deze radio, waar hij De Ochtend presenteert (7-9), Roadshow (20-22) en de Flashback top 30 (op zaterdag 12-14).

Daarnaast houdt zich bezig met de reclameplanning en het maken van nationale nieuwsbuletins voor andere lokale radio's.

Jan De Groot


Jan Geenen

Startte in 1981 bij Radio Atlantis in Lummen, ging daarna middagprogramma's presenteren bij Palermo en Lorali en was een drietal jaren een bekende stem bij Radio Benelux en FM Limburg.

Bij radio Diest presenteerde deze Lummenaar jarenlang De middag (13-14 uur) tot hij in mei 2017 zijn middaguurtje inruilde voor De Ochtend (9-10)

Theo De Brabander


Dino Van Craenenbroeck

Enorm gepassioneerd door de vrije radio: 10 jaar radio Maeva (ooit de gedoodverfde opvolger van Mi-Amigo) en nadien presentator bij Contact-Brussel.

De Avondklok (21-22 uur) is een gezellig avondprogramma met de muziek die je gewend bent te horen bij Radio Diest. Wat "van 2 naar 4"  (zaterdag + zondag 16-18 uur) betreft, neemt hij  de tijd voor een grap of een grol...Het hoeft niet altijd even serieus te zijn in de show. Vandaar … dat hij het nét iets leuker  maakt op de radio!
 

Willem De Groot


Willy Vanthienen

Willem startte 35 jaar geleden zijn uitzendingen bij Radio Express. Van 1990 tot begin 2001 was hij aan de slag bij Radio Palermo en Ritmo. Na het stoppen ervan deed hij programma bij Benelux om zich vrij snel na de start aan te sluiten bij Radio Diest.

Naast zijn dagelijks muziekprogramma Classics@Work (14-16) kan hij in het weekend op zaterdag zijn culturele interesses kwijt in Graffiti (10-12)en zijn sportieve  in het Sportcafé op zondag (18-19 uur) en

Willem Doreleijers

 

Pas nieuw bij Radio Diest en al goed ingewerkt om elke dag Willem.FM te komen presenteren (18-20) .
 

Michel De Groot


Michel Van Steenwegen

Hielp in 1982 mee vrije radio Atlantis in Pellenberg opstarten (het latere radio Sunrise), een avontuur dat 15 jaar duurde. Ondertussen maakte hij ook muziekprogramma's op radio Horst (Kortrijk-Dutsel), Meerdaal (St. Joris-Weert), Mango Oost-Brabant en Scoplia tot november 2004.

In het week-end kan je Michel bij ons aan het werk horen in Weekend breker (18-20 uur).

Gunther Schepers


Gunther Schepers

De radiomicrobe kreeg Gunther te pakken in 1985 bij radio Noordzee in Tessenderlo. Na o.a. Radio 2000 en Radio Benelux kwam hij terecht bij radio Centraal Hasselt en Radio Contacct.

Elke werkdag presenteert hij De Spits (16-18 uur).

Hugo van Vlaenderen


Hugo Coomans

Radiopionier bij Radio Thalia (Tremelo), medewerker bij Vrije Radio Tienen, mede-oprichter Radio Noordzee Hasselt. Verder: Centraal Hasselt, Benelux, Hit FM en FM Limburg.

 
Op radio Diest maakte hij twee programma's: Radio CoCo en Café RD, beide bevatten veel muzikale pareltjes, straatinterviews, weekendinfo en de zotte 'inval'!
 
Wegens ziekte hoor je hem voorlopig niet op Radio Diest

Martin Vincken


Martin Lieckens

"Toen ik als jonge knaap nog naar Hilversum 3 luisterde, naar mannen als Frits Spits of Tom Blomberg, of de illegale zendschepen op de middengolf, wist ik dat buiten mijn muzikale kennis ik als radiomaker iets wilde doen", zegt Martin. Het is dan ook geen verrassing dat hij sinds 1982 programma's maakt op de radio. Hij is mede-oprichter van Radio Liefkenshoek (RL) in Herenthout. Martin hoor je ook op HerenthoutFM, ZinFM Herentals en Opsinjoor (Mechelen).

Bij Diest is hij elk werdag te horen in Classics@work  (10-12 uur).

 

Geert De Knudt


Geert De Knudt

Reeds 15 jaar ‘radioactief’ :  oa. bij het netwerk Spitsradio, Spits Fm , Golden Flash, Geel Fm, netwerk Familyradio, Noorderkempen.

Bij ons presenteert hij op zaterdag en zondag De Ochtend (7-10 uur).

 

Olivier LodewijckxMuziek en radio zijn al meer dan 20 jaar zijn grootste passie. Hij is  verder ook voice-over en DJ/stadion-technieker bij Racing Genk.

Op zaterdag in De Party train (20-22) kan je kennismaken met zijn muzikale dansvoorkeuren.

 

Laatst gewijzigd op 04/03/2018 door Danny